24 февруари 2010

Креирајте си свои радио станици онлајн

Ако сакате да слушате музика додека работите, учите или одмарате и имате желба да чуете нова музика од вашите омилени музички стилови, „џанго“ може да ви донесе позитивна промена во вашите секојдневни животни навики.

Џанго е сервис кој овозможува креирање на лични радио станици од страна на своите корисници, базирани на избор на омилен пејач, група или песна. Врз основа на оваа песна, сервисот ги препорачува следните и така се креираат станиците кои потоа може да се избираат во разни прилики и расположенија. Корисниците дополнително можат да му помогнат на сервисот во креирањето на личните станици, со рангирање на песните кои моментално ги слушаат. Врз основа на вашата оценка за секоја песна, џанго ќе знае дали сакате да ја слушате често, понекогаш или пак тој сосема да ја отстрани од листата. За секоја песна можете да ги добиете стиховите, песната да ја споделите како линк или по имејл, да гледате слики и видеа итн.

Станиците може и отпосле да се уредуваат и прилагодуваат на преференциите на корисникот. Покрај личните станици на корисниците, тие може да пребаруваат музички станици и според жанрови или според други критериуми.

Џанго е меѓу другото и социјална мрежа, овозможува креирање и уредување на свој профил, поврзување со други онлајн пријатели и приклучување на нивните јавни радио станици.

Дополнување: неопределиво
Брзина: средно
Функционалност: задоволителна
Дизајн: пристоен
Навигација: средна
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: има
Адреса: www.jango.com

Нема коментари: