15 март 2010

Сечете ги и прилагодувајте ги вашите слики онлајн

Катмајпик“ е интересен сајт кој ќе ви помогне да ги средите сликите на брз и едноставен начин, без потреба од регистрација. Тој ќе ви овозможи да ги исфрлите непотребните делови од сликата, да ги заоблите нејзините агли и да поставите ефект на сенка.

Постапката е многу едноставна: ја прикачувате сликата од главната страница на сајтот и чекате да ви се отвори студиото. Ќе почекате во зависност од големината на сликата, за која не е пропишано никакво ограничување. Откако сликата ќе биде прикачена, можете да го исечете делот кој ви е потребен, да ги заоблите ново создадените агли и да поставите сенка на рабовите со саканиот интензитет. Исто така сликата можете да ја ротирате, а сајтот ви дава информација и за тоа колку пиксели сте ја намалиле сликата. Откако ќе притиснете на копчето „Done“ сликата е ваша да ја преземете или да ја испратите преку имејл.

Дополнување: ретко
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: едноставен, симпатичен
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 5/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски, јапонски
Адреса: www.cutmypic.com

Нема коментари: