20 март 2010

Креирајте видеа базирани на фотографии

Фликстајм“ е едноставна веб-апликација со која од вашите фотографии, видеа и текстуални белешки, можете да направите краток филм, кој потоа можете да го споделите со сите пријатели. Сервисот се користи навистина едноставно, не бара симнување на дополнителен софтвер или долготрајна обработка за добивање на едноставен видео производ. По кратката регистрација, прикачувањето на саканите слики и изборот на музичка нумера по ваш вкус, фликстајм ќе го креира видеото за вас.


Постапката се состои во три чекори. Еве што треба да направите: одберете слики ив идеа, како и насловна слика, поставете музичка нумера по желба и на крај, кликнете на копчето „рендер“, за сервисот да започне со обработка на видеото. Доколку сакате само да се забавувате со сервисот, може да одберете од достапните галерии со музика и слики, наместо да поставувате свои. Готовите видеа може одново да се обработуваат доколку не сте задоволни со првичниот резултат.

Веднаш по обработката, видеата се достапни онлајн, па ќе можете да ги преземате, да ги праќате по електронска пошта, да ги споделите на саканите социјални мрежи или директно да се поврзете со вашата „Јутјуб“ корисничка сметка и да ги поставите на овој видео сервис. Форматите во кои видеата се достапни се: Mp4, DivX, Flv и H264.Дополнување: од корисниците
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен, интересен
Навигација: нормална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 0/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: flixtime.com

Нема коментари: