01 април 2010

Проверете дали спиете доволно

Ако често се чувствувате уморно, ненаспано или не сте сигурни дали доволно време посветувате на ноќниот сон, тогаш „слип калкулатор“ е вистинската веб-локација за вас. На овој веб-сервис лесно ќе ги пресметате часовите кои ви се потребни за навистина да се разбудите наспани.

Сервисот е бесплатен и не бара да се регистрирате за да го користите. Започнувате со одговарње на неколку едноставни прашања - процес што трае помалку од една минута. Добивате однапред понудени сценарија за кои со оценка од 0 до 3 назначувате колкава е веројатноста да заспиете. Според вашите одговори, сервисот ќе ви каже дали имате проблем со спиењето, а доколку имате, колку е тој сериозен. Сепак, на сајтот стои предупредување дека резултатите кои ги дава се обични, основни проценки и дека истите не смеат да се третираат како стручни, докторски анализи.

Дополнување: нема
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен, едноставен
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 4/10
Политика на приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: www.fitnessonline.com/tools/sleep/

Нема коментари: