07 април 2010

Одлична веб-апликација за аудио обработка

Мајна” е интересна аудио веб-апликација изработена од студиото „Ејвиeри“, досега познато по неколкуте графички програми кои се користат директно од веб (рецензија). Апликацијата е релативно нова и ви овозможува лесно и брзо да ги обработувате вашите аудио фајлови.

Користењето на апликацијата е бесплатно и не бара инсталирање на дополнителен софтвер. Најпрво регистрирајте се за да може да го зачувате финалниот аудио производ. Откако ќе ја отворите апликацијата во вашиот прелистувач, може да одберете дали сакате да закачите готов аудио запис од вашиот компјутер, да искористите некој од понудените на сервисот или да снимите нов.

За да почнете со обработка на аудио фајлот, најпрво одберете ја опцијата „Snap to Grid“, што ќе ви овозможи да го преместувате фајлот низ временските ленти и да бидете попрецизни при работата. Што понатаму ќе правите со вашиот аудио запис, е ваш избор. Можете да додавате секакви ефекти, да го менувате темпото, јачината и брзината на записот или да додавате глас. Готовиот фајл зачувајте го на вашиот компјутер или директно на серверот на мајна.

Дополнување: нема
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен, интересен
Навигација: нормална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 6/10
Политика на приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: aviary.com/tools/myna

Нема коментари: