09 април 2010

Оригинално лого или брзо брендирање?

Логото на една фирма, организација или каков било бренд со кој доаѓате во контакт во продавница, во кафе-бар или на веб е од непроценливо значење. Тоа е она што идентификува, она на што луѓето се навикнуваат и заради кое често стануваат лојални на производите кои ги претставува. Ако сакате да станете препознатливи на веб, задолжително направете си лого кое ќе ве претставува секаде каде што ќе бидете спомнати вие, вашиот веб-сајт, блог сервис или производ кој го промовирате. Не треба да ја занемарувате моќта на логото и да штедите на дизајн, но ако ви треба брзо, практично и пристојно решение, ваше е да одлучите дали да го примените „логоиз“.

Logoease - бесплатен онлајн сервис за креирање логоа
Сервисот најпрво овозможува избор на некоја графика според намената која треба да ја има логото. Графиките се групирани по теми: медицина, спорт, пишување, музика итн., кои потоа може да се обработуваат, заедно со останатите елементи. Секако, можете да вметнете и текст за кој ќе изберете фонт, големина и боја на буквите, но кириличното писмо не е поддржано. Елементите може да се подредуваат во слоеви, да се ротираат, превртуваат, зголемуваат, намалуваат, поместуваат и бојат со соодветните бои, дел по дел.

Логоиз го одликува едноставен и интуитивен интерфејс кој го овозможува креирањето на бесплатни логоа за само неколку минути. Готовите логоа ќе можете да ги преземете во следниве формати: eps, png, jpg и tiff, но исклучиво доколку сте регистрирани корисници. Ќе можете да зачувате и преземете вкупно 10 логоа одеднаш.

Дополнување: неопределиво
Брзина: брзо
Функционалност: непостојана
Дизајн: пристоен
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 4/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: има
Адреса: www.logoease.com

Нема коментари: