26 мај 2010

Оптимизатор на слики и фотографии

Доколку се најдете во ситуација кога од вас се бара сликите кои треба да ги прикачите или искористите на интернет да се со одредени спецификации во однос на големината, сервисот „Имиџ оптимајзер“ ќе ви биде од голема корист.

Сервисот овозможува да прикачите слика за оптимизирање директно од вашиот компјутер или пак да внесете линк до некоја слика од интернет. Откако ќе го направите тоа, го одбирате форматот кој вам ви одговара и сервисот ја преработува сликата. На екранот ќе ви се појават десетина копии од сликата која сте ја прикачиле, секоја со различен квалитет и големина, а ваше ќе биде да ја одберете онаа која ви одговара и да ја преземете.

Едноставен и лесен сервис, кој некогаш може да ви навистина се најде. Сепак, мора да се напомене дека сликите и фотографиите кои ќе ги прикачите мораат да бидат со максимална големина од 300 kb, но истите потоа ќе можете да ги оптимизирате да бидат триесетина пати помали, но секако и со полош квалитет..

Дополнување: ретко
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: едноставен
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 5/10
Политика за приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer

Нема коментари: