13 јуни 2010

Печатете го само тоа што навистина ви треба

Принтлиминејтр“ е одличен веб-сервис со кој едноставно ќе ги избегнете сите непотребни елементи на веб-страниците кои сакате да ги печатите. Со помош на оваа алатка лесно ќе ги отстраните сликите, огласите и дополнителните текстови, со што печатената страница ќе изгледа поубаво и посредено.

Сервисот функционира како обичен обележувач во вашиот прелистувач. Прво треба да го додадете принтлиминејтр во лентата со обележувачи. Потоа, кога ќе ја посетите веб-страницата која сакате да ја печатите, со едноставно кликнување на обележувачот ќе добиете скокачки прозорец со можни опции за печатење. Со движење на курсорот низ страницата, ќе може да го селектирате конкретниот дел кој сакате да го печатите. Можете и да ја одберете опцијата за отстранување на сите графички делови од страницата, со што ќе ќе се испечати целиот текст, без непотребни додатоци.

Дури и да згрешите во селекцијата на деловите од страницата кои сакате да ги отпечатите, тука е опцијата „undo last action“, со која ќе се отповика последната промена која сте ја направиле.

Дополнување: нерелевантно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: едноставен
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 5/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: нема
Адреса: css-tricks.com/examples/ThePrintliminator

Нема коментари: