21 јуни 2010

Повеќејазичен онлајн преведувач

Промт транслејтор“ е одличен и едноставен преведувач на повеќе јазици, меѓу кои англиски, француски и германски јазик. Сервисот нуди три преведувачки опции, односно, преведување на текст, веб-страница и софтвер за преведување кој може да го симнете.
Промт преведувачот работи на истиот принцип како и „Гугл транслејт“. За разлика од популарниот преведувач на Гугл, Промт нуди поскромен избор на јазици, но дава поточни и попрецизни резултати. Содржи вграден правопис и речник за зборовите кои сакате да ги преведете. Новитет кај овој сервис е можноста за преведување по категории. Така, доколку преведувате текст кој е постручен, може да кликнете на една од понудените категории и на тој начин сервисот ќе ви овозможи посоодветен превод.

Преведувачот има и функционална, мобилна верзија.

Дополнување: нема
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: соодветен
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: има
Адреса: www.online-translator.com

1 коментар:

Zoran4 рече...

Јас мислам дека веб сајт на денот е http://www.viaddress.com
За да се зачлениш на сервисов е бесплатно.Ти даваат лична американска адреса која можеш да ја користиш за да купуваш од било кој Американски трговец и потоа преку сервисов viaddress можеш да ги добиеш работите што си ги купил