30 јуни 2010

Проверете колку името на вашата фирма е достапно на веб

Без оглед на дејноста во која делува вашата фирма, името кое ќе го одберете е од голема важност за нејзино брзо и лесно препознавање насекаде. Ако сакате да го промовирате тоа име на интернет, тогаш ud.com е следната веб-локација на која треба да се упатите. Овде ќе можете да проверите колку името на вашата фирма е зафатено на различните веб-домени и социјални мрежи.

Сајтот има минималистички интерфејс и се користи навистина едноставно. Треба само да го впишете името во пребарувачот и за неколку секунди ќе добиете листа со резултати. Во резултатите се вклучени генерички и регионални домени, блог сервиси, како и голем број социјални мрежи како „Фејсбук“, „Tвитер“ и „Фликр“. Резултатите со црвена боја означуваат дека се работи за зафатено име, а зелената за слободно.

Сервисот е многу корисен и ако сакате да започнете со употреба на одредено име. Така, со помош на пребарувачот ќе видите кое име е веќе зафатено, а кое слободно, без оглед дали станува збор за домени или за социјални мрежи.

Дополнување: секојдневно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: едноставен, функционален
Навигација: минимална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: нема
Адреса: www.ud.com

1 коментар: