05 јули 2010

Раскажете ја вашата фото-приказна

Сликата вреди 1000 зборови. Повеќе слики може да вредат илјадници зборови, а кога ќе им додадете музика и зборови кои ќе ги опишуваат, добивате цело богатство. За да се изразите креативно, богато и дигитално, појдете и регистрирајте се на „фотопич“ - веб-сајт за бесплатно креирање на музичко слајд шоу од вашите фотографии.

По сосема кратката регистрација на сајтот, имате можност да ги изберете фотографиите кои сакате да ги вклучите во вашата приказна, и тоа од вашите профили на „Пикаса“, „Фејсбук“ или пак од вашиот компјутер. Потоа, ги организирате фотографиите според саканиот редослед, додавате музика од архивата на аудио фајлови достапни под Криејтив комонс (нерестриктивни лиценци) и го зачувувате производот. На следниот чекор можете да додавате наслови или објасненија на секоја од фотографиите, а на крајот можете да вклучите и интерактивна анкета.

Изработеното аудио-фото шоу можете да го симнете на компјутер, да го поставите на вашиот веб-сајт или блог, како и да го споделите на социјалните мрежи.

Дополнување: од корисниците
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: минималистички
Навигација: минимална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 5/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: photopeach.com

Нема коментари: