16 септември 2010

Интернет радио базирано на содржини од музички блогови

Шафлер“ е веб-радио кое црпи музички содржини од различни блогови и потоа ги складира во својата база. Со помош на ова радио, не само што може да го слушате омилениот музички стил онлајн, туку може и да се информирате што пишуваат блогерите за него.Откако ќе го посетите сајтот, одберете го стилот кој во моментот сакате да го слушате. Шафлер ќе ве пренасочи до музички блог по случаен избор, а на секоја нова песна ќе ве носи до нов блог. Ако пак песната не ви се допаѓа, рачно може да одберете нова. Името и изведувачот на песната ќе ви се појават во посебен алатник во прелистувачот и веднаш може да ги споделите на „Фејсбук“ или „Твитер“.

Доколку одржувате музички блог, можете да го споделите на шафлер и на тој начин да си ја зголемите популарноста на блогот. Пријавувањето на блогот се врши на самиот сајт, по што ќе треба да потврдите дека тој е навистина ваш, преку формата која ќе ја добиете по електронска пошта.

Дополнување: од корисниците
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: модерен, интересен
Навигација: нормална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: нема
Јазик: англиски
Политика за приватност: има
Адреса: shuffler.fm

Нема коментари: