02 ноември 2010

Споделувајте аудио записи онлајн

Ако сте љубител на поткасти или едноставно сакате да снимате аудио записи од вас или вашата непосредна околина, тогаш „Аудиобу“ е следната веб-локација кон која треба да се упатите.

Аудиобу функционира како социјална мрежа и се користи многу едноставно. Креирајте јузер и започнете со споделување на снимените аудио записи. Изборот дали ќе споделите веќе снимени записи или истите ќе ги снимите во моментот на објавувањето останува на вас. На аудио фајловите може да додавате слика, клучни зборови за полесно пребарување и локација на која е снимен записот. Потоа истите може да ги споделите на аудиобу или да го интегрирате со некои други социјални мрежи како Фејсбук или Твитер.

Сервисот многу лесно се користи и од мобилен телефон. Сега за сега аудиобу е достапен само за Ајфон. Постои и апликација за Андроид, која е моментално недостапна бидејќи се работи на нејзината функционалност.

Дополнување: од корисниците
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: модерен, прегледен
Навигација: нормална
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 6/10
Јазик: англиски
Политика за приватност: има
Адреса: www.audioboo.fm

Нема коментари: