23 март 2011

„Дизајнмег” – интересни содржини за дизајнери и програмери

Дизајнмег” е веб-сајт, веројатно најинтересен за оние кои се занимаваат со дизајн и програмирање. Секако, и другите корисници ќе најдат нешто што ќе им го задржи вниманието, на пример, интересни написи за старомодни реклами, или веб-дизајни инспирирани од природата, избор на прекрасни веб-сајтови, инспиративни детски илустрации и многу други дизајни.
Веб-сајт со содржини наменети за веб-дизајнери
На сајтот може да најдете подучувања за дизајн, ресурси, инспирација, и интервјуа на оваа тематика. Целта на сајтот  е да ја привлече заедницата на дизајнери и програмери и тие да се вклучат колку што е можно повеќе преку поднесување вести, полнење на галеријата, пишување постови, и оставање коментари.

Сајтот изобилува со мноштво корисни работи за луѓето од оваа бранша, а содржината постојано се обновува што значи дека може да бидете во тек со најновите случувања и алатки од светот на дизајнот.

„Дизајнмег”, исто така, ви овозможува да пополните формулар и да ги ангажирате момците од тимот за да ви помогнат со некаква дизајнерска работа.

 Сајтот може да го следите на Твитер.

Дополнување: постојано
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен
Навигација: нормална
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: има
Гугл-ранг:  6/10
Политика за приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: www.designm.ag

Нема коментари: