24 март 2011

„Тејстспотинг“ - вкусовите на различната храна опишани во детали

Тејстспотинг“ е сајт кој претставува своевиден агрегатор на написи за различни рецепти, јадења, видувања за храната, ресторани или речиси сè што е поврзано со кулинарството. Текстовите во детали ги опишуваат различните вкусови на храната, чувствата, емоциите, доживувањата на авторите, а најчесто ги споделуваат и рецептите за опишаните јадења.
Сајт со  рецензии на вкусни јадења
Сајтот е оформен во јануари 2007 година и е предводен од идејата дека се храниме преку нашите очи, па така, вниманието кај секој напис ќе ви го задржат прекрасните фотографиите од опишаната храна. На „Тејстспотинг“ ќе најдете рецепти, референци, искуства, приказни, производи, сите инспирирани од различните вкусови.

Написите се класифицирани според датумот, но може да се пристапуваат и преку тематски категории, како и според популарност или по случаен избор. Разгледувајќи го сајтот, едно е сигурно, ќе посакате да каснете нешто вкусно.

Рецензиите, најчесто се написи од различни блогови кои ги поднесуваат корисниците. Доколку и вие сакате да споделите ваше видување за одредена порција храна, потребно е да се регистрирате.

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен
Навигација: нормална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг:  5/10
Политика за приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: www.tastespotting.com

Нема коментари: