11 мај 2011

Пронајдете рецепт според состојките со кои располагате

Несомнено постојат голем број на извори со рецепти за подготовка на вкусна храна. Но, голем дел од нив можеме само да си ги замислиме, првенствено бидејќи не располагаме со состојките потребни за нивна подготовка. Веб-сајтот „Мајфриџфуд“ е малку поразличен, бидејќи ги зема предвид состојките со кои располагате и ви препорачува рецепти кои реално можете да си ги дозволите.
Веб-сајт кој предлага рецепти според состојките со кои располагате
Потребно е само да ги изберете состојките кои ги имате во „фрижидерот“ и да го притиснете копчето „Search receipes“. На почетната страница е дадена исцрпна листа на состојки, поделана во неколку категории, како на пример: пијалаци, млечни производи, сосови, зачини, тестенини и сл. Сервисот ќе ги пронајде и ќе ви ги предложи само оние рецепти кои ги содржат состојките кои ги имате обележано. При тоа, за секој предложен рецепт, ќе ви укаже на тоа колку проценти од потребните состојки поседувате и колку од задолжителните ви недостасуваат. Листата на пронајдени рецепти можете да ја филтрирате со избор на соодветен тип храна, како на пример: вегетаријанска или нискокалорична, или со одредување на максималниот број на калории. Со избирање на конкретен рецепт добивате целосен увид во состојките и начинот на подготовка.

Доколку сакате, може и да се регистрирате на сервисот со што ќе може да ги зачувате вашите состојки за некое идно пребарување. Како регистриран корисник ќе може и вие да поднесете свој рецепт и на тој начин да ја збогатите базата со која располага „Мајфриџфуд“.

Дополнување: од корисниците
Брзина: брзо
Функционалност: добра
Дизајн: прегледен
Навигација: добра
Пребарувач: има
Клучни зборови: има 
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 2/10
Политика за приватност: нема
Јазик: англиски
Адреса: myfridgefood.com

Нема коментари: