12 мај 2011

Вашиот водич до случувањата во другите градови

Тајм-аут” е веб-сајт кој ви овозможува да патувате низ светските метрополи без воопшто да го напуштите вашиот дом. Всушност, овој сајт е своевиден водич низ светските туристички локации. „Тајм-аут” нуди увид во популарните ресторани, барови и пабови, хотели, музеи и атракции, фестивали, места за класична музика и опера, уметност, театар, кабаре, книги и поезија, спортување и фитнес, шопинг, и што уште не. Овие информации кои би ви се нашле корисни при планирање посета на некој град.
Веб-сајт со информации за светските туристички дестинации
На „Тајм-аут” ќе најдете статии за многу светски дестинации, од Абу Даби, до Пекинг, Бејрут, Буенос Аирес, Кејп Таун, Куала Лумпур, Кјото, Њујорк, Чикаго, Мајами, Москва, Мелбурн, па се до оние нам поблиските европски градови, како Лондон, Париз, Лисабон, Загреб и други.

Овој сајт всушност претставува електронска верзија на магазинот „Тајм-аут”, но информациите кои ќе ги најдете се сосема доволни за да ви го задржат вниманието и да ви се најдат корисни при посета на некоја метропола.

Дополнување: непознато
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен
Навигација: нормална
Пребарувач: има
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 7/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: www.timeout.com

Нема коментари: