16 мај 2011

Направете си веб-сајт со „Jux”

Сега е навистина едноставно и за оние кои не се ИТ-едуцирани да си направат сопствен веб-сајт. Единствено, потребно е да знаете англиски јазик и да имате трпение да ги склопите сите работи заедно.
Сервис со кој на едноставен начин може да креирате свој веб-сајт
Jux” е платформа која ги комбинира принципите на отворениот код и „Криејтив Комонс”. Ви овозможува да направите неограничен број сајтови, бесплатно и да ги исполните со вашата содржина, било да се работи за комерцијален бизнис или за личен експеримент.

За да ја користите оваа платформа потребно е да се регистрирате и да отворите корисничката сметка. Понатаму, создавањето сајт е прилично лесно. „Jux” има готови теми/урнеци на кои може да работите за да го креирате вашиот сајт, а тие се приспособливи, па може да ги уредувате како сакате.

Платформата ви овозможува да додавате различни копчиња, галерии со слики, да вградувате клипови од „Јутјуб”, РСС фидови, копчиња за лајк на „Фејсбук”, копчиња за споделување на други социјални мрежи и многу други опции. Меѓу другото, „Jux” ви овозможува слободен пристап до кодот на страницата.

Најдобро од сè е што платформата не ви наметнува досадни реклами или брендирање. Секако, сајтовите кои ќе ги создадете, во својот домен ќе ја содржат додавката „jux.com”, па доколку сакате сопствен домен, ќе треба да платите.

Дополнување: повремено
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Дизајн: прегледен
Навигација: нормална
Пребарувач: нема
Клучни зборови: има
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 2/10
Политика за приватност: има
Јазик: англиски
Адреса: www.jux.com

Нема коментари: