09 ноември 2005

Тетово-онлајн

[лекториран]

„Тетово-онлајн“ е блог на Декстер, истакнат член на македонската блогерска заедница, кој епитетот го има заслужено благодарение на постојаноста на освежувањето. Блогот не е тематски ниту географски ограничен, па обработува теми од разни области, од занимливости од целиот свет до пренесување вести за настаните во Тетово и во Тетовско.

„Ворд прес“, софтвер што го „придвижува“ овој блог, станува се попопуларен кај оние македонски блогери што се доволно амбициозни да инсталираат апликации на сопствен сервер, или да закупат простор на сервер што го овозможува тоа. Неговата предност над бесплатниот блогер е во тоа што овозможува поделба на содржините на категории, интегрирано пребарување и коментари и слично.

„Ворд прес“ го користат и други познати блогери, како експертот за ИКТ Јован Петров (рецензија), велешката легенда Горан Андреев (рецензија) и експертот за е-бизнис Мијалче Георгиев (рецензија).

Фактор за успехот на „Тетово-онлајн“ е урамнотеженоста на содржините. Блогот има 19 категории (геџети, Интернет, интересно, мобилки, сеир, музика, општо, хумор…) и бројот написи речиси во сите е приближно еднаков, така што во секое време на насловната страница има за секого по нешто.

Дополнителна причина за посета на веб-сајтот „Тетово-онлајн“ е што во неговите рамки постои и архива за МП3-музика, во која може да се најдат некои класици на македонската забавна музика, но и песни од локални рап- и рок-бендови од Тетово.


ЗА ВЕБ-САЈТОТ

Дополнување: често
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ХТМЛ
Дизајн: блогерски
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: има
РСС/Атом: има
Гугл-ранг: 4/10
Јазици: македонски и англиски
Адреса: www.tetovo-online.com

1 коментар:

Tetovo Online рече...

www.Tetovo.tk - ќе гледаме да биде кул место за инфо околу Тетово.